Навіщо у косметичні засоби додається сквалан

Сквалан у косметиці приносить багато користі шкірі.

Навіщо у косметичні засоби додається сквалан

Сквалан — похідне від сквалену — речовини, яка міститься у організмі кожної людини. Він синтезується у печінці і є одним з найважливіших ліпідів для зволоження шкіри та формування її природного захисного бар'єру. Як трапляється і з багатьма іншими речовинами (наприклад, колагеном), вироблення природного сквалену у організмі з віком сповільнюється (особливо суттєвою його нестача стає після 30 років), ліпідний бар'єр стоншується, шкіра починає швидше втрачати вологу і більше схильна до негативного впливу навколишнього середовища. Ось тут на допомогу приходить сквалан, інформує w2w.com.ua.

Сквалан — більш стабільна і стійка форма сквалену, який миттєво окислюється і не може бути використаний для зовнішнього застосування. Під час синтезу сквалану змінюється його хімічна структура, завдяки чому він взагалі не окислюється і відмінно підходить для виготовлення косметичних засобів. При цьому, його склад і властивості залишаються колишніми, а це означає, що свої функції він буде виконувати не менш ефективно, ніж його побратим.

Отже, головна властивість сквалану — здатність ефективно зволожувати шкіру, пом'якшувати її і зміцнювати ліпідний бар'єр, який не лише не дозволяє волозі випаровуватися з поверхні шкіри у занадто великих кількостях, але й захищає шкіру від негативного впливу навколишнього середовища — від ультрафіолету до брудного повітря і температурних коливань. Косметика зі скваланом ефективна не лише для обличчя, але й для тіла та навіть волосся. Якщо ваші кучері надмірно розпушуються або січуться, придивіться до масок і бальзамів з цим диво-інгредієнтом.

Крім захисту і зволоження, сквалан володіє потужними протизапальними властивостями і сприяє прискоренню процесів регенерації клітин: він може допомогти за наявності акне, дерматиту, екземи, розацеа і навіть за наявності сонячних опіків. У складі антивікової косметики сквалан теж зустрічається досить часто: він зволожує шкіру, профілактує появу зморшок, а у тандемі з іншими активними інгредієнтами може надавати помітну омолоджуючу дію.

Оскільки сквален виробляється у організмі кожної людини природним чином, а сквалан володіє абсолютно ідентичними властивостями, використовувати косметику на його основі можна усім, незалежно від віку або типу шкіри. Сквалан не є комедогенним, відмінно підходить навіть для найбільш ніжної і чутливої шкіри та не викликає алергії. Головне, завжди звертати увагу на те, які ще компоненти містяться у складі того чи іншого засобу, оскільки вони вже не будуть настільки універсальними.

Сквалан можна зустріти у складі очищувальних засобів, тонерів і кремів. Якщо ви використовуєте крем зі скваланом, зверніть увагу на те, що він повинен бути останнім кроком у вашій б'юті-рутині. Сквалан володіє потужними бар'єрними функціями, він здатен запечатати вологу та інші активні інгредієнти вашого догляду у шкірі, підвищуючи їх ефективність. Однак якщо нанести їх після нього, то захисний бар'єр не пропустить достатню кількість речовин у вашу шкіру і догляд не принесе належного результату.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Жіночий Світ