Як працює екстракт снігового гриба в косметиці

Нова гіалуронова кислота.

Як працює екстракт снігового гриба в косметиці

Так званий сніговий або крижаний гриб (його наукова назва тремелла фукусоподібна) зовні швидше нагадує білий напівпрозорий корал — одна з його численних назв так і звучить «кораловий гриб». Протягом багатьох століть сніговий гриб використовується в традиційній медицині і догляді за шкірою в країнах Азії. Тепер цей компонент набув широкого поширення і на заході — йому обіцяють велике майбутнє і навіть називають альтернативою гіалуронової кислоти. І не даремно: завдяки гелеподібній структурі гриба і великій кількості полісахаридів в його складі інгредієнт глибоко проникає в шкіру і підвищує її властивості утримання вологи, причому, згідно з думкою експертів, вологоутримуюча властивість снігового гриба за своєю активністю в кілька разів перевершує властивості гіалуронової кислоти, інформує w2w.com.ua.

Як стверджують експерти, сніговий гриб, як і гіалуронова кислота, здатний утримувати і притягувати вологу, а значить є відмінним зволожуючим засобом. До того ж, цей компонент має протизапальні, заспокійливі, антиоксидантні та судинозміцнюючі властивості, а коєва кислота, що міститься в ньому — широко відомий засіб для боротьби з гіперпігментацією і постакне. До складу снігового гриба також входять вітаміни групи А (в тому числі ретинол), С і D і жирні кислоти, що сприяють утриманню вологи, відновленню захисного бар'єру шкіри і зниження її схильності до впливу негативних факторів навколишнього середовища.

Крім того, завдяки своїм властивостям, тремелла також визнана ефективним засобом проти передчасного старіння шкіри і нерідко входить до складу антивікових продуктів. Цей натуральний, некомедогенний і нетоксичний компонент прекрасно підходить для всіх типів шкіри, в тому числі і для чутливої і обезводненої, і протипоказаний лише в разі індивідуальної непереносимості.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Жіночий Світ